• Voor 20.00u besteld, morgen geleverd*
 • Snelle levering op uw werkplek

Organisatiestructuur

 

Organisatie

Directie Minder informatie Meer informatie
Jan Ferwerda

Algemeen directeur
Jan Ferwerda

Secretariaat: Marlies van Breda
E-mail: m.van.breda@technischeunie.com

Taken
De Algemeen directeur heeft de verantwoordelijkheid over de strategie en het beleid van Technische Unie. Tevens onderhoudt hij de contacten met de moederorganisatie Sonepar.

Inkoop Minder informatie Meer informatie
Aert Scheffers

Directeur
Aert Scheffers

Secretariaat: Jessica de Boer
E-mail: j.de.boer@technischeunie.com

Taken
De afdeling Inkoop is verantwoordelijk voor de inkoop van artikelen en diensten en heeft in die rol actief contact met meer dan 700 binnen- en buitenlandse leveranciers. De kerntaken van de afdeling zijn assortiment beheer, leveranciersmanagement, prijs- en marge beheer, productmarketing en business development. Naast de inkoopfunctie adviseert de afdeling Inkoop ook collega's in het land over de artikelen, diensten en oplossingen.

Productgroepen
De afdeling Inkoop bestaat uit vijf productgroepen:

Verkoop Minder informatie Meer informatie
Wim van Rixtel

Directeur: Wim van Rixtel

Manager (SAG): Bas Schröder

Secretariaat: H. de Korte
E-mail: h.de.korte@technischeunie.com

Verkoopkantoren en servicecentra
Technische Unie heeft 37 verkoopkantoren verspreid over heel Nederland. Onder het dak van de verkoopkantoren zijn ook servicecentra gevestigd. Hier kunnen klanten hun bestellingen afhalen en ook direct artikelen aanschaffen (standaard meer dan 8000 artikelen op voorraad).

Binnen- en buitendienstmedewerkers
De artikelspecialisten van de binnendienst adviseren klanten graag over de nieuwste ontwikkelingen, producten, technieken en alternatieve oplossingen. In de buitendienst hebben de verkoopkantoren vakkundige adviseurs die klanten service op maat bieden op het gebied van elektrotechniek, licht, sanitair en verwarming.

Vier regio's
De verkoopactiviteiten van Technische Unie zijn verdeeld in vier regio's: Noord/Oost, West, Midden en Zuid.

National Accounts & Business Development
Deze afdeling is commercieel verantwoordelijk voor alle National Accounts van Technische Unie. Onderdeel van deze afdeling is de Special Accounts Groep (SAG), die verantwoordelijk is voor Business Development in het algemeen en klantspecifieke ontwikkel- en implementatietrajecten in het bijzonder.

Regio Noord/Oost

Hans van der Wal

Regiodirecteur: Hans van der Wal

Secretariaat: I. Miedema
E-mail: i.miedema@technischeunie.com

Regiokantoor Noord/Oost

Regio West

Cor Hoogenboom

Regiodirecteur: Cor Hoogenboom

Secretariaat: E. Rijsdijk
E-mail: e.rijsdijk@technischeunie.com

Regiokantoor West

Regio Midden

Steef Hallegraeff

Regiodirecteur: Steef Hallegraeff

Secretariaat: M. Groendijk
E-mail: m.groendijk@technischeunie.com

Regiokantoor Midden

Regio Zuid

Pieter Nieuwenhuijsen

Regiodirecteur: Pieter Nieuwenhuijsen

Secretariaat: S. Koopmans
E-mail: s.koopmans@technischeunie.com

Regiokantoor Zuid

Logistiek Minder informatie Meer informatie
Bart Schoonderwoerd

Directeur Logistiek
Bart Schoonderwoerd

Secretariaat: Tschecha Holtman
E-mail: t.holtman@technischeunie.com

Taken
De afdeling Logistiek is verantwoordelijk voor de logistieke processen. Onder de afdeling Logistiek vallen de distributiecentra Alphen aan den Rijn en Strijen, de 20 overslagpunten en de afdeling Supply Chain Management.

HR & Interne communicatie Minder informatie Meer informatie
Marie-Jos� Tijssen

Directeur
Marie-José Tijssen

Secretariaat: Fatima Moughouz
E-mail: f.moughouz@technischeunie.com

Secretariaat: Marianne Swaager
E-mail: m.swaager.van.rooij@technischeunie.com

Afdeling HR:
De afdeling HR is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het personeels- en organisatiebeleid en adviseert en ondersteunt managers bij HR vraagstukken. Technische Unie biedt een inspirerende en gezonde werkomgeving waarin we optimaal samenwerken en medewerkers hun talenten kunnen ontwikkelen. Dat doen we door:

 • HR Support
  Vraagbaak voor alle HR-vragen en verwerken van personeelsadministratie.
 • HR advies
  Adviseurs HR ondersteunen het lijnmanagement en zijn aanspreekpunt voor medewerkers in het eigen aandachtsgebied.
 • Opleiding en ontwikkeling
  In ons opleidingscentrum in Maarssen bieden we opleidingen en trainingen voor het verder ontwikkelen van kennis en talenten.
 • Arbeidsmarktcommunicatie en recruitment
  Voor het aantrekken en behouden van talentvolle medewerkers en alle communicatie over Technische Unie als werkgever.
 • Arbeids- en juridische zaken
  We bieden een aantrekkelijk totaalpakket van arbeidsvoorwaarden en we bieden juridisch advies aan de organisatie.

Afdeling Interne communicatie:
De afdeling Interne communicatie is verantwoordelijk voor de richting, het ontwikkelen en implementeren van interne communicatie-activiteiten inclusief interne branding. Interne Communicatie draagt daarbij zorg voor communicatie tussen en naar medewerkers binnen Technische Unie, binnen Sonepar Nederland en vanuit Sonepar International.

Marketing & eBusiness Minder informatie Meer informatie
Gerard Kamsteeg

Directeur
Gerard Kamsteeg

Secretariaat: Joyce Verweij
E-mail: j.verweij@technischeunie.com

Secretariaat: Hayat Elwali
E-mail: h.elwali@technischeunie.com

Taken
De afdeling Marketing & eBusiness is verantwoordelijk voor de digitale dienstverlening van Technische Unie, market intelligence, het databeheer van alle producten, de communicatie richting haar (potentiële) klanten en externe stakeholders en het verzorgen van campagnes en promoties. De afdeling bestaat uit de volgende teams:

 • Market Intelligence
  De afdeling Market Intelligence verzamelt, analyseert en rapporteert inzichten uit en over de markt, verricht data-analyses van klantgedrag en evalueert de marketingcampagnes van Technische Unie. De afdeling doet zowel kwantitatief als diepgaand kwalitatief onderzoek. De verkregen inzichten vormen de basis voor beleidsmatige en strategische beslissingen, de optimalisatie van onze dienstverlening en effectieve marketing en communicatie.
 • Product Information Management (PIM)
  Het PIM-team beheert de productinformatie die de basis vormt van de eBusiness en verkoop activiteiten van Technische Unie. Het PIM-team zorgt ervoor dat informatie over producten uitgebreid en betrouwbaar is en focust zich hierbij ook op een zo kort mogelijk de speed-to-market. Hiervoor werkt het PIM-team nauw samen met leveranciers en inkoop.
 • Corporate Communicatie
  De afdeling corporate communicatie is verantwoordelijk voor de positionering van Technische Unie. De afdeling verzorgt de externe communicatie van de organisatie, bewaakt het merk en is verantwoordelijk voor de branding van Technische Unie en de campagnes die hieruit voortkomen. Daarnaast stelt communicatie de communicatiekaders op voor (marketing)uitingen van de organisatie.
 • Content Marketing
  De afdeling Content Marketing richt zich op het ontwikkelen en verspreiden van relevante en inspirerende content voor alle doelgroepen, kanalen en media. Content Marketing is verantwoordelijk voor omnichannel marketingcampagnes, het creëren en beheren van marketing- en productcontent en 'single source, omnichannel publishing'. Zowel content als campagnes worden ontwikkeld vanuit eigen redactionele formats. Content Marketing werkt nauw samen met zowel Inkoop als Verkoop.
 • Digital Commerce
  Digital Commerce is verantwoordelijk voor alle digitale verkoopkanalen: de website, mobile, System-2-System commerce en de publieke search engines. Digital Commerce zorgt voor continue online innovatie met als doel onze klanten optimaal digitaal gebruikersgemak te bieden. De eCommerce-adviseurs adviseren klanten bij het inzetten van online toepassingen. Ook is de afdeling verantwoordelijk voor de digital campaigning.
 • Thuiscomfort.nl
  Thuiscomfort is het inspiratieplatform van Technische Unie, gericht op senioren die langer thuis willen of moeten blijven wonen. Thuiscomfort deelt nieuws op het gebied van comfortabel, veilig en toegankelijk wonen en toont producten uit het assortiment van Technische Unie. Offerteaanvragen van consumenten worden doorgestuurd naar de Thuiscomfort-specialisten, een netwerk van >800 gespecialiseerde installateurs en aannemers die klant zijn van Technische Unie.
Controlling & Financiën Minder informatie Meer informatie
Titus Melchior

Directeur
Titus Melchior

E-mail: t.melchior@technischeunie.com

Taken
De afdeling Controlling & Financiën is verantwoordelijk voor de financiële stromen binnen Technische Unie. De afdeling verzorgt alle betalingen, de controle van facturen, de financiële boekhouding en budgettering. Uiteindelijk zorgt zij ook voor de rapportage van de financiële resultaten.

Onderdelen
De volgende onderdelen vallen ook onder Controlling & Financiën:

 • Administratieve Organisatie en Interne Controle (AO/IC)
  De medewerkers van AO/IC zorgen dat de systemen voor registratie van goederen- en geldstromen goed functioneren.
 • Kwaliteit & Milieu
  De medewerkers van Kwaliteit & Milieu zorgen voor een goed onderhouden kwaliteitssysteem waarin zowel in- als externe eisen zijn verwerkt en dat voldoet aan de norm NEN-EN-ISO 9001:2008. Ook helpen ze collega's met de vertaling van eisen op het gebied van milieuwetgeving naar toepassing in systemen.

Facility Management Minder informatie Meer informatie
Auke Hartstra

Manager
Auke Hartstra

E-mail: a.hartstra@technischeunie.com

Taken
De afdeling Facility Management is verantwoordelijk voor de inkoop en verspreiding van niet-strategische goederen en artikelen.

Onderdelen
De afdeling Facility Management bestaat uit vier onderdelen:

 • Gebouwbeheer
  Verantwoordelijk voor onderhoud en inrichting van de kantoren.
 • Contractbeheer
  Verantwoordelijk voor alle contracten m.b.t. telefoons, auto's, energie, schoonmaak en inkoop van goederen.
 • Office service
  Verantwoordelijk voor drukwerk en post.
 • Bewaking
  Verantwoordelijk voor de receptie, bedrijfshulpverlening en beveiliging van de bedrijfsgebouwen.

S.N.I.S. Minder informatie Meer informatie
Willem Korving

Directeur
Willem Korving

Secretariaat: Marit Reij
E-mail: marit.reij@sonepar.nl

Taken
Sonepar Nederland Information Services (SNIS) verzorgt de automatisering voor Technische Unie. Door middel van permanente ondersteuning en innovatie op het gebied van automatisering zorgen de medewerkers van SNIS ervoor dat Technische Unie kwalitatief betere marktprestaties kan leveren.

Onderdelen
S.N.I.S. bestaat uit twee onderdelen:

 • ICT Services
 • Application Services

Pensioenbureau Minder informatie Meer informatie
Harm DHondt

Manager
Harm DHondt

E-mail: h.dhondt@technischeunie.com

Taken
Het pensioenbureau is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de pensioenregeling voor de medewerkers van Technische Unie, SNIS en Otra. Deze pensioenregeling is ondergebracht bij het eigen ondernemingspensioenfonds, Hagee Stichting.

Organogram

Organogram