• Voor 20.00u besteld, morgen geleverd*
  • Snelle levering op uw werkplek
  • Klantenservice

UbiFit: ‘Veiligheid en gemak kosten niets méér’

Ubbink

De maanden januari en februari staan bij Technische Unie in het teken van gemak, en daar horen verschillende aantrekkelijke aanbiedingen bij. Eén daarvan is Ubbink’s UbiFit, een concentrisch rookgasafvoersysteem dat zich gemakkelijk laat installeren en bovendien een stuk meer veiligheid biedt.

Jan Willem van Boven, sales manager bij Ubbink, vertelt ons over de voordelen van UbiFit. “We noemen het niet voor niks UbiFit Concentrisch Push Fit, je schuift het heel gemakkelijk in elkaar. In heel Europa zijn concentrische rookgasafvoeren de standaard, maar in Nederland niet. Eén van de redenen daarvoor is dat de installateur concentrisch te grof en te moeilijk te verwerken vond. Daar hebben we nu een antwoord op met ons UbiFit-systeem”.

Methode Push fit

Ubbink biedt de nieuwe oplossing sinds de zomer van 2016 aan. “Wij hebben een methode gevonden waarin we kunnen werken met 2x kunststof pijpen, die heel eenvoudig uit elkaar te halen zijn, dus inkorten is echt een fluitje van een cent. Door het toepassen van nieuwe productietechnieken heeft Ubbink een flinke kostenbesparing kunnen realiseren die doorgegeven wordt aan de markt. En door het prijsvoordeel dat we daarmee halen, is de prijs van een veilige concentrische rookgasafvoersysteem gemiddeld gelijk aan de prijs van een parallel systeem. De installateur heeft geen enkele reden meer om niet te kiezen voor veiligheid én gemak.” aldus Van Boven.

Wat is een concentrisch rookgasafvoersysteem?

Concentrische systemen bestaan uit een pijp-in-pijp constructie, die een extra vangnet biedt bij eventuele lekkages van de rookgasafvoerbuis. Bij concentrische afvoeren stromen de rookgassen door een centrale buis (rookgasafvoerleiding) naar buiten en komt de verbrandingslucht via een buis daaromheen (luchttoevoerleiding) naar binnen. Deze constructie zorgt ervoor dat bij lekkage de rookgassen niet direct in de woning terecht komen, maar in de luchttoevoerleiding. Door de recirculatie, slaat de cv-ketel direct op storing en is het gevaar op koolmonoxidevergiftging sterk gereduceerd.

Steeds meer vraag

Steeds meer installateurs stappen over op de veilige concentrische oplossing, zo zien we bij Technische Unie. Nu is het zaak dat ook alle ketelfabrikanten volgen, zegt Van Boven. “Er is al een aantal grote partijen ‘om’ gegaan. Het is een beetje een kip-ei verhaal, maar ik verwacht dat straks iedereen over gaat naar concentrische rookgasafvoersystemen en dat de ketels hier dus ook op voorbereid zijn. Het is nu echt hot.”

Veilig, veiliger, veiligst

Het Ubifit-systeem is wat je noemt foolproof en failsafe. “Met drie stappen maken we Nederland een heel stuk veiliger. Ik noem het altijd Veilig, veiliger en veiligst,” vervolgt Van Boven. “Het begint bij een nieuwe rookgasfvoer als er een nieuwe ketel geplaatst wordt, dat noem ik veilig en een must omdat een rookgasafvoersysteem echt geen twee ketellevens mee gaat. Door de rookgasafvoer goed te beugelen maak je het systeem een stuk veiliger (www.hetnieuwebeugelen.nl). Kies je bovendien voor een concentrische rookgasafvoer, dan heb je de veiligste oplossing.”

Ubbink veilig RGA-systeem

Actievlonder Gemak

De hele maand februari staat er in alle servicecentra van Technische Unie een actievlonder met producten die voor meer gemak zorgen. Met het oog op Installatiegemak is ook de Rolux 5G concentrische dakdoorvoer die naadloos aansluit op het UbiFit verlengmateriaal, op het vlonder aanwezig.

Gerelateerd

Praktijkcase: Megapress versnelt renovatie cultureel centrum Best

Viega Megapress

Vijf Brabantse ondernemers hebben de handen ineen geslagen om het kantoor van de Rabobank in Best om te bouwen tot culturele hotspot. Een omgeving voor dans, muziek en cultuur die gecombineerd wordt met bibliotheek. 

Installatiegemak: Technische Unie levert prefab stekerbaar schakelmateriaal

Installatiegemak: Technische Unie levert Prefab stekerbaar schakelmateriaal

Technische Unie introduceert prefab stekerbaar schakelmateriaal, wat zorgt voor meer gemak en flinke tijdswinst bij het installeren. Het geprefabriceerde schakelmateriaal wordt kant en klaar geleverd voor stekerbare montage. Er zijn verschillende artikelen uit voorraad leverbaar.

Voor gemak bent u in goede handen bij Technische Unie

Voor gemak bent u in goede handen bij Technische Unie

Onze missie is om u het zo gemakkelijk mogelijk te maken om te kiezen, te bestellen en om de gekozen producten en systemen eenvoudig en snel te installeren. U bent bij ons dan ook in goede handen voor allerlei handige producten, oplossingen en diensten die uw werk makkelijker en efficiënter maken.

Nieuwe app: Technische Unie CV Hulp

CV Hulp app

Download nu de CV Hulp! Deze slimme (gratis) app is de helpende hand als het op storingen bij cv-ketels aankomt. Als u de storingscode invoert ziet u direct wat de oplossing is. 

Een gezond binnenklimaat met luchtverdeelsysteem Air Excellent van Ubbink

In een doorsnee huishouden komt per dag zo'n 10 liter vocht vrij door in- en uitademen en transpireren. Per nacht verliest een mens wel een halve liter vocht! Ventilatie van de woning is daarom een absolute must om de luchtkwaliteit op peil te houden. Het Air Excellent luchtverdeelsysteem van Ubbink zorgt een optimaal én gezond binnenklimaat in de woning.

Zwaluw Hybrifix 302 vanaf nu ook zonder kitpistool te gebruiken

Den Braven Hybrifix

Zwaluw Hybrifix 302 bewijst zich al langer als breed toepasbare lijmkit in de bouw en industrie. Met de nieuwe handige doseerspuit wordt het heel eenvoudig om bouwmaterialen gecontroleerd te verlijmen en te voegen. Verticaal, horizontaal en zelfs ondersteboven. Dit ‘pressure pack’ heeft een inhoud van 200 ml in de kleur wit en zwart.

Basiskast Hafonorm: de meest flexibele installatiekast in de woningbouw

Abb hafonorm

De basiskast Hafonorm is een installatiekast die aangepast kan worden naar verschillende situaties. Het is een slimme kast met een logische indeling en de meest flexibele installatiekast in de woningbouw. Een groepenkast met één hoofdschakelaar en twee of drie aardlekschakelaars die naar wens samengesteld kan worden.

Het gemak van snoerloos: DEWALT 54V XR FLEXVOLT

dewalt flexvolt

De nieuwe serie DEWALT 54V XR FLEXVOLT gereedschappen bieden de kracht van gesnoerd, gecombineerd met de vrijheid van snoerloos werken. De prestaties van de 54V XR FLEXVOLT elektrische gereedschappen zullen de verwachtingen van elke professional overstijgen.

De nieuwste innovatie van fischer: de DuoPower plug

De nieuwste innovatie van fischer: de DuoPower plug

De DuoPower plug van fischer bestaat uit twee componenten waardoor de plug voor elke ondergrond geschikt is, of het nu beton, baksteen, holle steen, cellenbeton of gipsplaat is. De DuoPower geeft daarnaast duidelijk aan wanneer deze goed is aangedraaid, waarmee doldraaien tot het verleden behoort.

Ontwerp beleven met Gira

Gira configurator

Gira biedt met twee handige tools de mogelijkheid om het ontwerp van een installatie vooraf te beleven. Met de Gira designconfigurator en de Gira deurcommunicatieconfigurator kunt u vooraf op pc of tablet zien, hoe het ontwerp er uiteindelijk uit komt te zien.

Makkelijk bedraden met Omron Push-In-Plus

omron

Ontwikkelingen op het gebied van paneelbouw geven aanleiding tot vernieuwingen in productiefaciliteiten. Dit komt niet alleen ten goede aan paneel- en machinebouwers, maar ook aan de eindgebruikers van de panelen.

Easy: Nieuwe KNX-ontwikkelingen bij Hager

Hager KNX Easy

Hager introduceert een nieuwe generatie KNX-producten, waarmee sneller, eenvoudiger en kostenefficiënter passende oplossingen kunnen worden gerealiseerd. Daarbij introduceert het bedrijf een nieuwe programmeertool, de Easy configuratieset, om Hager-KNX-installaties intuïtiever dan ooit mee te configureren.