• Voor 20.00u besteld, morgen geleverd*
  • Snelle levering op uw werkplek
  • Klantenservice

Slimme energiemeter als vertrekpunt voor duurzaam wonen

Steeds meer woningen in Nederland zijn voorzien van slimme energiemeters, zo laat een nieuwe website zien. Treft u zo'n slimme meter aan bij uw klant? Ga dan het gesprek aan over duurzaam wonen.

Slimme energiemeter

In 2019 en 2020 bieden netbeheerders woningbezitters, verhuurders en bedrijven in Nederland een slimme energiemeter aan. Via een app of website krijgen bewoners en ondernemers hierbij inzage in het eigen energieverbruik. Het streven van de overheid is dat hierdoor energiebesparing onder de aandacht komt.

Slimenergiebesparentool.nl

Treft u een slimme energiemeter aan in het pand of de woning van uw klant? Ga dan het gesprek aan over energiebesparing en duurzaam wonen. Zodra een gebruiker wéét wat zijn energieverbruik is, hebben adviezen over isolatie, ledverlichting, zonnepanelen en warmtepompen meer kans van slagen, aldus Techniek Nederland in een artikel op Installatie Journaal.

De nieuwe website energiebesparentool.nl laat tot op postcodeniveau zien wáár deze slimme energiemeters zijn geplaatst. In die gebieden is de kans dus het grootst dat ook duurzame oplossingen worden geinstalleerd.

Toolbox

Om installatiebedrijven verder te helpen bij het adviseren van duurzame oplossingen heeft Techniek Nederland de toolbox 'Slim energie besparen met de slimme meter ontwikkeld. Er zijn twee toolboxen, voor de zakelijke en de particuliere markt. In de toolboxen vindt u alles om de duurzame boodschap voor het voetlicht te brengen, zoals infographics, voorbeeldbrieven en social media-berichten.