• Voor 20.00u besteld, morgen geleverd*
  • Snelle levering op uw werkplek
  • Klantenservice

Praktijkcase: Megapress versnelt renovatie cultureel centrum Best

Viega Megapress

Vijf Brabantse ondernemers hebben de handen ineen geslagen om het kantoor van de Rabobank in Best om te bouwen tot culturele hotspot. Een omgeving voor dans, muziek en cultuur die gecombineerd wordt met bibliotheek. 

Het Cultuurspoor Best, zoals de locatie heet, wordt momenteel grondig verbouwd. “Van A tot Z wordt alles gestript en van nieuwe installaties voorzien”, aldus Hans Reijmer van het gelijknamige installatiebedrijf. Daarbij profiteert hij van de vele voordelen van het Viega Megapress-systeem.

Van bank naar culture hotspot

Bij Reijmer Installatiebedrijf in Eindhoven staan service en vakmanschap centraal. En dat die twee eigenschappen ook prima te combineren zijn voor een kleiner bedrijf, bewijst Reijmer dagelijks. “We hebben een bescheiden omvang maar weten ons door het gebruik van slimme, innovatieve technieken te onderscheiden”, aldus Hans Reijmer. Een goed voorbeeld daarvan levert het bedrijf bij de verbouwing van het Rabokantoor naar cultuurcentrum.

Multifunctioneel centrum

“Het gaat een multifunctioneel centrum worden waar alles op het gebied van kunst en cultuur samenkomt.” Die ‘ombouw’ vergt echter wel een forse ingreep. “Nagenoeg alles gaat eruit om te worden vervangen door de laatste techniek. Een compleet nieuwe installatie is het resultaat. In de kelder komt de luchtbehandelingskast en op de 2e verdieping een volledig nieuw ketelhuis met verdelers en pompen.” In de afzonderlijke ruimten van het pand worden fancoil-units geïnstalleerd die voor de noodzakelijke koeling en verwarming gaan zorgen.

Sneller projecten realiseren met Viega Megapress

Vanaf de luchtbehandelingskasten en cv-ketels worden de fancoil-units aangesloten met 2 inch- en ¾ inch-buisleidingen. Hierbij maakt Reijmer Installatiebedrijf gebruik van het Viega Megapress-systeem. Hans Reijmer hierover: “Het gaat hier om een groot project waarin in totaal zo’n 2.000 persingen nodig zijn. Dan is het goed als je kunt vertrouwen op een systeem dat een snelle verwerking van de fittingen mogelijk maakt. Op dat gebied onderscheidt Megapress zich als geen ander. Waar ik normaal gesproken voor iedere lasverbinding zeker 15 minuten bezig ben, is de klus met Megapress in 3 minuten geklaard. Het werkt fantastisch snel en in een project als dit betekent dat er geen vertragingen worden ondervonden.”

Megapress: snel en veilig

Met Megapress zijn dikwandig stalen buizen nu veilig en gemakkelijk te persen. Op die manier kan een forse tijdswinst worden geboekt ten opzichte van het traditionele verbindingsmethoden, zoals lassen of het aanbrengen van een uitwendige schroefdraad. Omdat installateurs nu dikwandig stalen buizen koud kunnen persen, behoren ook alle bijkomende gezondheids- en veiligheidsrisico tot het verleden.

  Viega Megapress

Door met Megapress te werken kon een verbinding in slechts 3 minuten worden gemaakt t.o.v 15 minuten voor een traditionele lasverbinding.

Gerelateerd

UbiFit: ‘Veiligheid en gemak kosten niets méér’

Ubbink

De maanden januari en februari staan bij Technische Unie in het teken van gemak, en daar horen verschillende aantrekkelijke aanbiedingen bij. Eén daarvan is Ubbink’s UbiFit, een concentrisch rookgasafvoersysteem dat zich gemakkelijk laat installeren en bovendien een stuk meer veiligheid biedt.

Installatiegemak: Technische Unie levert prefab stekerbaar schakelmateriaal

Installatiegemak: Technische Unie levert Prefab stekerbaar schakelmateriaal

Technische Unie introduceert prefab stekerbaar schakelmateriaal, wat zorgt voor meer gemak en flinke tijdswinst bij het installeren. Het geprefabriceerde schakelmateriaal wordt kant en klaar geleverd voor stekerbare montage. Er zijn verschillende artikelen uit voorraad leverbaar.

Voor gemak bent u in goede handen bij Technische Unie

Voor gemak bent u in goede handen bij Technische Unie

Onze missie is om u het zo gemakkelijk mogelijk te maken om te kiezen, te bestellen en om de gekozen producten en systemen eenvoudig en snel te installeren. U bent bij ons dan ook in goede handen voor allerlei handige producten, oplossingen en diensten die uw werk makkelijker en efficiënter maken.

Nieuwe app: Technische Unie CV Hulp

CV Hulp app

Download nu de CV Hulp! Deze slimme (gratis) app is de helpende hand als het op storingen bij cv-ketels aankomt. Als u de storingscode invoert ziet u direct wat de oplossing is. 

Viega Prevista – de nieuwe generatie voorwandtechniek

Met het Prevista-systeem biedt Viega een snel te installeren en flexibel in te zetten voorwandsysteem dat is samengesteld voor én door de installateur. Een systeem dat aan al uw eisen en wensen voldoet – in natbouw en droogbouw.

Megapress S XL van Viega: sneller, veiliger en groter

Meer doen in minder tijd? Dat kan met de Viega perstechniek. Viega ontwikkelt deze techniek voortdurend omdat uw installatietijd steeds kostbaarder wordt. Zo heeft de Megapress S XL ook een XL-uitvoering beschikbaar waarmee ook dikwandig stalen buizen in 2½, 3 en 4 inch kunnen worden geperst. Snel, veilig en ergonomisch.

Viega Visign for Style contactloze wc-bedieningsplaat: meer hygiëne en gemak

Viega

De nieuwe Visign for Style sensitive combineert innovatief comfort met vertrouwde kwaliteit. De wc-bedieningsplaat heeft een contactloze en hygiënische bediening. Voor een spoeling hoeft u slechts uw hand voor het bedienveld te bewegen. 

Viega Smartpress: innovatieve fitting voor optimale doorstroming

Het kunststof buisleidingsysteem Viega Smartpress voor verwarmings-, sanitair- én gasinstallaties is zodanig geoptimaliseerd dat drukverliezen tot een minimum worden beperkt. Die positieve eigenschap wordt bereikt met fittingen zonder O-ringen.

Zwaluw Hybrifix 302 vanaf nu ook zonder kitpistool te gebruiken

Den Braven Hybrifix

Zwaluw Hybrifix 302 bewijst zich al langer als breed toepasbare lijmkit in de bouw en industrie. Met de nieuwe handige doseerspuit wordt het heel eenvoudig om bouwmaterialen gecontroleerd te verlijmen en te voegen. Verticaal, horizontaal en zelfs ondersteboven. Dit ‘pressure pack’ heeft een inhoud van 200 ml in de kleur wit en zwart.

Basiskast Hafonorm: de meest flexibele installatiekast in de woningbouw

Abb hafonorm

De basiskast Hafonorm is een installatiekast die aangepast kan worden naar verschillende situaties. Het is een slimme kast met een logische indeling en de meest flexibele installatiekast in de woningbouw. Een groepenkast met één hoofdschakelaar en twee of drie aardlekschakelaars die naar wens samengesteld kan worden.

Het gemak van snoerloos: DEWALT 54V XR FLEXVOLT

dewalt flexvolt

De nieuwe serie DEWALT 54V XR FLEXVOLT gereedschappen bieden de kracht van gesnoerd, gecombineerd met de vrijheid van snoerloos werken. De prestaties van de 54V XR FLEXVOLT elektrische gereedschappen zullen de verwachtingen van elke professional overstijgen.

De nieuwste innovatie van fischer: de DuoPower plug

De nieuwste innovatie van fischer: de DuoPower plug

De DuoPower plug van fischer bestaat uit twee componenten waardoor de plug voor elke ondergrond geschikt is, of het nu beton, baksteen, holle steen, cellenbeton of gipsplaat is. De DuoPower geeft daarnaast duidelijk aan wanneer deze goed is aangedraaid, waarmee doldraaien tot het verleden behoort.

Ontwerp beleven met Gira

Gira configurator

Gira biedt met twee handige tools de mogelijkheid om het ontwerp van een installatie vooraf te beleven. Met de Gira designconfigurator en de Gira deurcommunicatieconfigurator kunt u vooraf op pc of tablet zien, hoe het ontwerp er uiteindelijk uit komt te zien.

Makkelijk bedraden met Omron Push-In-Plus

omron

Ontwikkelingen op het gebied van paneelbouw geven aanleiding tot vernieuwingen in productiefaciliteiten. Dit komt niet alleen ten goede aan paneel- en machinebouwers, maar ook aan de eindgebruikers van de panelen.

Easy: Nieuwe KNX-ontwikkelingen bij Hager

Hager KNX Easy

Hager introduceert een nieuwe generatie KNX-producten, waarmee sneller, eenvoudiger en kostenefficiënter passende oplossingen kunnen worden gerealiseerd. Daarbij introduceert het bedrijf een nieuwe programmeertool, de Easy configuratieset, om Hager-KNX-installaties intuïtiever dan ooit mee te configureren.